Blog

2019, u was geweldig! 

2019 loopt stilletjes aan op zijn einde en dat vinden wij Smolders Vastgoed het ideale moment om een terugblik te werpen naar afgelopen jaar. Van de opstart van onze maandelijkse blogs, de verkoop van enkele prachtige nieuwbouwprojecten, de braderie in Maldegem tot de versterking van ons team door jobstudente Valentine  en BIV stagiair Stijn. Lees hier meer over onze trip down memory lane.

Hoe verwarm ik mijn woning milieuvriendelijk?

De winter komt eraan en dat wil zeggen dat onze verwarming terug op volle toeren zal draaien. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om ecologische te verwarmen! Lees hier onze tips.

Onze tips bij de start van jouw verbouwingswerken

De knoop is doorgehakt: die (broodnodige) verbouwing komt er! Je verhoogt op die manier je comfort en realiseert een meerwaarde voor je woning. Voor je met veel enthousiasme van start gaat, kan je maar beter goed voorbereid zijn. Lees hier de tips van Smolders Vastgoed.

Een woning kopen? Niet zonder deze checklist!

Wie voor het eerst op zoek is naar een woning om aan te kopen, weet niet altijd goed waar te beginnen. Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van je droomhuis? Smolders Vastgoed zet het hierna voor jou op een rij.

De belangrijkste wijzigingen van de nieuwe woninghuurwet op een rij

Vanaf 1 januari 2019 is het nieuwe huurdecreet in werking getreden. Deze nieuwe huurwetgeving is van toepassing op de huurovereenkomsten voor een hoofdverblijfplaats of studentenhuur die na 1/01/19 ondertekend worden. Voor alle huurcontracten afgesloten voor die datum blijft het oude regime gelden.

Op dinsdag 26 februari 2019 organiseren we een infoavond om de grootste verschillen tussen de oude en nieuwe woninghuurwetgeving uit de doeken te doen.
Wil je er ook graag bij zijn? Dat kan!
Omwille van praktische redenen vragen we om even te registeren (klik hier).

Wij zetten hier de belangrijkste veranderingen alvast even op een rij ...

Nieuwsbrief

Vanaf 2019 lees je hier het reilen en zeilen in de vastgoedwereld, aangevuld met nieuws en weetjes van Smolders Vastgoed.

Benieuwd naar de volgende blog?
Houd onze website, facebook- en instagrampagina in de gaten.

Wil je zeker niks missen? Schrijf je dan nu al in op onze nieuwsbrief!

Afschaffing van de woonbonus. Wat zijn de gevolgen? 

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Vlaamse woonbonus afgeschaft. Eén van de meest opmerkende punten van het nieuwe regeerakkoord. Doordat die wordt geschrapt, zal je als nieuwe koper dus minder belastingvoordeel hebben. Lees hier wat dit concreet inhoudt als jij van plan bent een gezinswoning te kopen.

De waarde van mijn huis laten schatten. Hoe begin ik eraan?

Het belang van een waardebepaling valt niet te onderschatten. Als je jouw eigendom vlot wilt verkopen, is het belangrijk dat je de juiste prijszetting hanteert. Zet je de prijs te hoog, dan is de kans groot dat je potentiële kopers zult verliezen. Een te lage prijs is natuurlijk ook niet aan te raden, want dan loop je heel wat inkomsten mis.
Lees hier wat de beste manier is om de waarde correct in te schatten!

Een zomer bij Smolders Vastgoed door de ogen van onze jobstudent Valentine

Hallo! Mijn naam is Valentine, studente vastgoed op HOGENT. Deze zomer startte ik mijn studentenjob bij Smolders Vastgoed. Mijn avontuur begon op 1 juli en tot op vandaag loopt alles van een leien dakje. Wil je weten wat ik net leuk vind aan deze vakantiejob? Klik dan hier om mijn verhaal te lezen!

Vernieuwd EPC vertelt meteen hoe je je huis energiezuinig kan maken

Sinds januari 2019 lanceert het Vlaams Energieagentschap het nieuwe energieprestatiecertificaat (EPC). Dat document is verplicht bij het verkopen of verhuren van je woning of appartement. Het vernieuwde EPC ziet er een pak anders uit en bevat nieuwe informatie. De belangrijkste verandering naast de raming van de verbeteringswerken, is dat huizen en appartementen voortaan een label krijgen, net zoals bij elektrische toestellen. We lichten dit toe in het volgende artikel (klik hier).


 Bron: https://www.energiesparen.be/het-nieuwe-epc-vanaf-2019

De voordelen van een nieuwbouwappartement

Als vastgoedmakelaars gespecialiseerd in de verkoop van nieuwbouwpanden krijgen we vaak vragen over het aankooptraject bij aankoop op plan. We maken je daarom met het volgende overzicht graag wegwijs in deze complexe materie en helpen je ook met een aantal vragen die je best stelt wanneer je inlichtingen opvraagt aan de verkoper van een nieuwe residentie. Lees hier het volledige artikel.

Binnenkijken bij Ruben & Anouk in Maldegem

Anouk (35) & Ruben (37) kochten in 2009 hun eerste woning in Maldegem. Met de komst van hun 2 kinderen werd de woning erg krap en een betere plek om te wonen, vonden ze niet. Met een bevriende architect ‘Koen De Saedeleer’ zijn ze in 2017 de werken gestart. Ondertussen wonen ze een jaar in hun “nieuwe huis” in Maldegem, want zo voelt het écht wel aan.

Waarom hebben jullie beslist om jullie woning te verbouwen?
De woning hebben we in 2009 gekocht. We waren toen prille twintigers. Een prima ... (lees hier het vervolg van ons gesprek)